Kies een ander land of een andere regio om online te winkelen en content te zien die specifiek is voor uw locatie.
  • Österreich
  • België / Belgique
  • Danemark
  • France
  • Deutschland
  • Nederland
  • Poland
  • Slowenia
  • South Africa
  • Spain
  • Schweiz / Suisse
  • United Arab Emirates
  • United Kingdom
  • USA
  • Rest of the world
Doorgaan met

Privacybeleid

Wijzigingen in de privacyverklaring per 1 april 2023

1. Een overzicht van gegevensbescherming

Algemene informatie

De volgende informatie geeft u een overzicht van wat er met uw persoonsgegevens gebeurt wanneer u deze website bezoekt. De term "persoonsgegevens" omvat alle gegevens die kunnen worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren. Raadpleeg onze Gegevensbeschermingsverklaring voor meer informatie over het onderwerp gegevensbescherming, die wij hieronder hebben opgenomen.

Gegevensregistratie op deze website

Wie is verantwoordelijk voor de registratie van gegevens op deze website (d.w.z. de "verwerkingsverantwoordelijke")?

De gegevens op deze website worden verwerkt door de websitebeheerder, wiens contactgegevens terug te vinden zijn in de paragraaf "Informatie over de verantwoordelijke partij (in de AVG de "verwerkingsverantwoordelijke" genoemd)" in dit Privacybeleid.

Hoe registreren wij uw gegevens?

Wij verzamelen uw gegevens vanwege het feit dat u uw gegevens met ons deelt. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn die u invoert in ons contactformulier.

Andere gegevens worden door onze IT-systemen automatisch geregistreerd of nadat u tijdens uw websitebezoek toestemming hebt gegeven voor de registratie ervan. Deze gegevens omvatten voornamelijk technische informatie (bijvoorbeeld webbrowser, besturingssysteem of tijdstip waarop de website werd bezocht). Deze informatie wordt automatisch geregistreerd wanneer u deze website bezoekt.

Voor welke doeleinden gebruiken wij uw gegevens?

Een deel van de informatie wordt gegenereerd om een foutloze beschikbaarstelling van de website te garanderen. Andere gegevens kunnen worden gebruikt om uw gebruikerspatronen te analyseren.

Welke rechten hebt u voor zover het uw gegevens betreft?

U hebt het recht om te allen tijde informatie te ontvangen over de bron, de ontvangers en de doeleinden van uw gearchiveerde persoonsgegevens zonder dat u daarvoor een vergoeding hoeft te betalen. U hebt ook het recht te verzoeken dat uw gegevens worden gecorrigeerd of verwijderd. Als u toestemming hebt gegeven voor gegevensverwerking, hebt u de mogelijkheid deze toestemming te allen tijde in te trekken, hetgeen gevolgen heeft voor alle toekomstige gegevensverwerkingen. Bovendien hebt u het recht te eisen dat de verwerking van uw gegevens onder bepaalde omstandigheden wordt beperkt. Daarnaast hebt u het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende instantie.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt over deze of andere kwesties die verband houden met gegevensbescherming.

Analysetools en tools die zijn geleverd door derden

Het is mogelijk dat uw surfgedrag statistisch wordt geanalyseerd wanneer u deze website bezoekt. Dergelijke analyses worden voornamelijk uitgevoerd met wat wij analyseprogramma's noemen.

Raadpleeg onze Gegevensbeschermingsverklaring hieronder voor meer informatie over deze analyseprogramma's.

2. Algemene informatie en vereiste informatie

Gegevensbescherming

De beheerders van deze website en haar pagina's nemen de bescherming van uw persoonsgegevens zeer serieus. Daarom behandelen wij uw persoonsgegevens als vertrouwelijke informatie en in overeenstemming met de wettelijke voorschriften voor gegevensbescherming en deze Gegevensbeschermingsverklaring.

Wanneer u deze website gebruikt, worden verschillende persoonsgegevens verzameld. Persoonsgegevens zijn gegevens die kunnen worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren. Deze Gegevensbeschermingsverklaring legt uit welke gegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden we ze gebruiken. We leggen ook uit hoe en voor welk doel de gegevens worden verzameld.

Wij wijzen u erop dat de gegevensoverdracht via internet (d.w.z. via e-mailcommunicatie) mogelijk gevoelig is voor veiligheidslekken. Het is niet mogelijk om gegevens volledig te beveiligen tegen toegang door derden.

informatie over de verantwoordelijke partij (in de avg de "verwerkingsverantwoordelijke" genoemd)

De verwerkingsverantwoordelijke op deze website is:

Curaden Netherlands

Binnendelta 4-P

1261 WZ Blaricum

Nederland

Telefoon: +31 352 031 023

E-mail: info@curaden.ch

De verwerkingsverantwoordelijke is de natuurlijke persoon of rechtspersoon die alleen of samen met anderen beslissingen neemt over de doeleinden van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens (bijv. namen, e-mailadressen, enz.).

Bewaartermijn

Tenzij in dit Privacybeleid een specifieke bewaartermijn is gespecificeerd, blijven uw persoonsgegevens bij ons totdat het doel waarvoor ze zijn verzameld niet langer van toepassing is. Als u een gerechtvaardigd verzoek tot verwijdering indient of uw toestemming voor gegevensverwerking intrekt, worden uw gegevens verwijderd, tenzij wij andere wettelijk toegestane redenen hebben om uw persoonsgegevens te bewaren (bijvoorbeeld fiscale of handelsrechtelijke bewaartermijnen). In het laatste geval vindt de verwijdering plaats nadat deze redenen niet langer van toepassing zijn.

Algemene informatie over de rechtsgrond voor de gegevensverwerking op deze website

Als u toestemming hebt gegeven voor gegevensverwerking, zullen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG of Art. 9 lid 2 onder a) van de AVG, indien bijzondere categorieën van gegevens worden verwerkt volgens Art. 9 lid 1 van de AVG. In het geval van uitdrukkelijke toestemming voor de overdracht van persoonsgegevens naar derde landen is de gegevensverwerking ook gebaseerd op Art. 49 lid 1 onder a) van de AVG. Als u toestemming hebt gegeven voor de opslag van cookies of voor de toegang tot informatie op uw eindapparaat (bijv. via device fingerprinting), is de gegevensverwerking bovendien gebaseerd op § 25 lid 1 van de Duitse Telecommunicatiewet (TTDSG). De toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Als uw gegevens nodig zijn voor de uitvoering van een contract of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen, verwerken wij uw gegevens op basis van Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG. Als uw gegevens nodig zijn voor de nakoming van een wettelijke verplichting, verwerken wij deze bovendien op basis van Art. 6 lid 1 onder c) van de AVG. Verder kan de gegevensverwerking plaatsvinden op basis van ons gerechtvaardigd belang volgens Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. Informatie over de relevante rechtsgrond wordt in elk afzonderlijk geval gegeven in de volgende paragrafen van dit Privacybeleid.

Aanstelling van een functionaris gegevensbescherming

Wij hebben voor onze onderneming een functionaris gegevensbescherming aangesteld.

Curaden AG

Amlehnstrasse 22

6010 Kriens

Zwitserland

Telefoon: +41 79 458 18 33

E-mail: gdpr@curaden.com

Informatie over gegevensoverdracht naar de vs en andere niet-eu-landen

We maken onder andere gebruik van tools van bedrijven die zijn gevestigd in de Verenigde Staten of in andere, vanuit het oogpunt van gegevensbescherming, niet-veilige niet-EU-landen. Als deze tools actief zijn, kunnen uw persoonsgegevens mogelijk worden doorgegeven aan deze niet-EU landen en daar worden verwerkt. Wij wijzen erop dat in deze landen geen gegevensbeschermingsniveau kan worden gegarandeerd dat vergelijkbaar is met dat in de EU. Amerikaanse bedrijven zijn bijvoorbeeld verplicht persoonsgegevens vrij te geven aan de veiligheidsdiensten en u als betrokkene hebt geen mogelijkheden om u voor de rechter te verdedigen. Daarom kan niet worden uitgesloten dat Amerikaanse instanties (bijv. de geheime dienst) uw persoonsgegevens verwerken, analyseren en permanent archiveren voor bewakingsdoeleinden. Wij hebben geen controle over deze verwerkingsactiviteiten.

Herroeping van uw toestemming voor de verwerking van uw gegevens

Een groot aantal gegevensverwerkingen zijn alleen mogelijk met uw uitdrukkelijke toestemming. U kunt ook de toestemming die u ons reeds hebt gegeven te allen tijde herroepen. Dit doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de gegevensverzameling die vóór uw herroeping heeft plaatsgevonden.

Recht om bezwaar te maken tegen het verzamelen van gegevens in bijzondere gevallen; het recht om bezwaar te maken tegen directe reclame (art. 21 van de avg)

In het geval dat gegevens worden verwerkt op basis van art. 6 lid 1 onder e) van de avg, hebt u te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, op basis van gronden die voortvloeien uit uw unieke situatie. dit geldt ook voor eventuele profilering op grond van deze bepalingen. om de rechtsgrond te bepalen waarop gegevensverwerking is gebaseerd, kunt u onze gegevensbeschermingsverklaring raadplegen. als u bezwaar aantekent, zullen wij uw betrokken persoonsgegevens niet langer verwerken, tenzij wij dwingende beschermingswaardige redenen voor de verwerking van uw gegevens kunnen aanvoeren die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden of als het doel van de verwerking het claimen, uitoefenen of verdedigen van wettelijke rechten is (bezwaar overeenkomstig art. 21 lid 1 van de avg).

Indien uw persoonsgegevens worden verwerkt met het oog op directe reclame, hebt u te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw betrokken persoonsgegevens ten behoeve van dergelijke reclame. dit geldt ook voor profilering voor zover deze verband houdt met dergelijke directe reclame. indien u bezwaar maakt, worden uw persoonsgegevens daarna niet meer gebruikt voor directe reclame (bezwaar overeenkomstig art. 21 lid 2 van de avg).

Recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende instantie

In geval van schendingen van de AVG hebben betrokkenen het recht een klacht in te dienen bij een toezichthoudende instantie, met name in de lidstaat waar zij gewoonlijk hun woonplaats of werkplek hebben of op de plaats waar de vermeende schending heeft plaatsgevonden. Het recht om een klacht in te dienen geldt ongeacht andere administratieve of gerechtelijke procedures die als rechtsmiddel beschikbaar zijn.

Recht op gegevensportabiliteit

U hebt het recht om te eisen dat wij de gegevens die wij automatisch verwerken op basis van uw toestemming of om een contract uit te voeren, aan u of een derde overhandigen in een algemeen gebruikt, machinaal leesbaar formaat. Als u de directe gegevensoverdracht aan een andere verwerkingsverantwoordelijke zou eisen, zal dat alleen gebeuren als dit technisch haalbaar is.

SSL- en/of TLS-encryptie

Om veiligheidsredenen en ter bescherming van de overdracht van vertrouwelijke inhoud, zoals aankooporders of aanvragen die u ons als websitebeheerder stuurt, maakt deze website gebruik van een SSL- dan wel een TLS-encryptieprogramma. U kunt een versleutelde verbinding herkennen door na te gaan of de adresregel van de browser overschakelt van "http://" naar "https://" en ook door het verschijnen van het hangslotpictogram in de browserregel.

Als de SSL- of TLS-encryptie is geactiveerd, kunnen gegevens die u aan ons doorgeeft niet door derden worden gelezen.

Informatie over, rectificatie en verwijdering van gegevens

In het kader van de van toepassing zijnde wettelijke bepalingen hebt u te allen tijde het recht om informatie op te vragen over uw gearchiveerde persoonsgegevens, de bron en de ontvangers ervan, alsmede het doel van de verwerking van uw gegevens. U hebt ook het recht om uw gegevens te laten rectificeren of verwijderen. Als u vragen hebt over dit onderwerp of andere vragen over persoonsgegevens, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Recht om beperkingen van de verwerking te eisen

U hebt het recht om beperkingen van de verwerking van uw persoonsgegevens te eisen. Daartoe kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Het recht om beperking van de verwerking te eisen is van toepassing in de volgende gevallen:

  • In het geval dat u de juistheid van uw door ons gearchiveerde gegevens betwist, hebben wij doorgaans enige tijd nodig om deze bewering te verifiëren. Gedurende de tijd dat dit onderzoek loopt, hebt u het recht om te eisen dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens beperken.
  • Indien de verwerking van uw persoonsgegevens op onwettige wijze heeft plaatsgevonden, hebt u de mogelijkheid om de beperking van de verwerking van uw gegevens te eisen in plaats van de verwijdering van deze gegevens.
  • Indien wij uw persoonsgegevens niet langer nodig hebben en u deze nodig hebt om wettelijke rechten te claimen, te verdedigen of op te eisen, hebt u het recht om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te eisen in plaats van verwijdering ervan.
  • Indien u bezwaar hebt gemaakt op grond van Art. 21 lid 1 van de AVG, moeten uw rechten en onze rechten tegen elkaar worden afgewogen. Zolang niet is vastgesteld wiens belangen prevaleren, hebt u het recht om een beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te eisen.

 

Indien u de verwerking van uw persoonsgegevens hebt beperkt, mogen deze gegevens – met uitzondering van de archivering ervan – alleen worden verwerkt met uw toestemming of om wettelijke rechten te claimen, uit te oefenen of te verdedigen of om de rechten van andere natuurlijke personen of rechtspersonen te beschermen of om belangrijke redenen van openbaar belang die door de Europese Unie of een lidstaat van de EU worden genoemd.

3. Gegevensverzameling op deze website

Cookies

Onze websites en pagina's maken gebruik van wat in de industrie "cookies" worden genoemd. Cookies zijn kleine tekstbestanden die geen schade toebrengen aan uw apparaat. Ze worden ofwel tijdelijk voor de duur van een sessie opgeslagen (sessiecookies) of ze worden permanent op uw apparaat gearchiveerd (permanente cookies). Sessiecookies worden automatisch verwijderd zodra u uw bezoek beëindigt. Permanente cookies blijven gearchiveerd op uw apparaat totdat u ze actief verwijdert of totdat ze automatisch door uw webbrowser worden gewist.

In sommige gevallen is het mogelijk dat cookies van derden op uw apparaat worden opgeslagen zodra u onze website bezoekt (cookies van derden). Door deze cookies kunnen u en wij genieten van bepaalde diensten die door de derde partij worden aangeboden (bijvoorbeeld cookies voor de verwerking van betalingsdiensten).

Cookies hebben verschillende functies. Veel cookies zijn technisch essentieel omdat bepaalde websitefuncties zonder de cookies niet zouden werken (bijv. de winkelwagenfunctie of de weergave van video's). Het doel van andere cookies kan de analyse van gebruikerspatronen of de weergave van advertenties zijn.

Cookies die nodig zijn voor de uitvoering van elektronische communicatietransacties of voor de levering van bepaalde functies die u wilt gebruiken (bijv. voor de winkelwagenfunctie) of die nodig zijn voor de optimalisatie (noodzakelijke cookies) van de website (bijv. cookies die meetbare inzichten verschaffen in het webpubliek), worden opgeslagen op grond van Art. 6 lid 1 onder f van de AVG, tenzij een andere rechtsgrond wordt vermeld. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij het opslaan van de noodzakelijke cookies om de technisch foutloze en geoptimaliseerde dienstverlening te garanderen. Indien uw toestemming voor de opslag van de cookies en soortgelijke herkenningstechnologieën is gevraagd, vindt de verwerking uitsluitend plaats op basis van de verkregen toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet)); deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

U heeft de mogelijkheid om uw browser zo in te stellen dat u op de hoogte wordt gesteld wanneer er cookies worden geplaatst en de acceptatie van cookies alleen in specifieke gevallen toe te staan. U kunt ook de acceptatie van cookies in bepaalde gevallen of in het algemeen uitsluiten of de wisfunctie inschakelen voor het automatisch wissen van cookies bij het sluiten van de browser. Als cookies worden uitgeschakeld, worden de functies van deze website mogelijk beperkt.

In het geval dat cookies van derden worden gebruikt of als cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden, zullen wij u afzonderlijk informeren in samenhang met dit Gegevensbeschermingsbeleid en, indien van toepassing, uw toestemming vragen.

Toestemming met Cookiebot

Onze website gebruikt toestemmingstechnologie van Cookiebot om uw toestemming te verkrijgen voor de opslag van bepaalde cookies op uw eindapparaat of voor het gebruik van bepaalde technologieën en om deze toestemming te documenteren op een manier die in overeenstemming is met de gegevensbescherming. De aanbieder van deze technologie is Cybot A/S, Havnegade 39, 1058 Kopenhagen, Denemarken (hierna "Cookiebot").

Bij het bezoeken van onze website wordt een verbinding tot stand gebracht met de servers van Cookiebot om uw toestemming te verkrijgen en u aanvullende uitleg te geven over het gebruik van cookies. Cookiebot slaat vervolgens een cookie op in uw browser om de door u gegeven toestemming of de intrekking daarvan te herkennen. De op deze wijze verzamelde gegevens worden bewaard totdat u ons verzoekt deze te verwijderen, de Cookiebot-cookie zelf verwijdert of het doel waarvoor de gegevens zijn opgeslagen niet langer van toepassing is. Verplichte wettelijke opslagverplichtingen blijven onaangetast.

Cookiebot wordt gebruikt om de wettelijk vereiste toestemming voor het gebruik van cookies te verkrijgen. De rechtsgrond hiervoor is Art. 6 lid 1 onder c) van de AVG.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

Contactformulier

Als u contact met ons opneemt via ons contactformulier, worden de in het contactformulier verstrekte gegevens en eventuele contactgegevens door ons opgeslagen om uw vraag te behandelen en voor het geval we verdere vragen hebben. Wij zullen deze informatie niet delen zonder uw toestemming.

Deze gegevensverwerking vindt plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG, als uw verzoek verband houdt met de uitvoering van een contract of als het nodig is om precontractuele stappen uit te voeren. In alle andere gevallen vindt de verwerking plaats op grond van ons legitieme belang bij de effectieve verwerking van de aan ons gerichte verzoeken (Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG of overeenkomstig uw toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG indien deze is gevraagd; de toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Wij houden de informatie die u in het contactformulier hebt ingevoerd bij totdat u ons vraagt de gegevens te wissen, uw toestemming voor het archiveren van gegevens intrekt of indien het doel waarvoor de informatie wordt gearchiveerd niet langer bestaat (bijvoorbeeld nadat wij ons antwoord op uw vraag hebben afgerond). Dit doet geen afbreuk aan dwingende wettelijke bepalingen, met name bewaartermijnen.

Verzoek per e-mail, telefoon of fax

Als u per e-mail, telefoon of fax contact met ons opneemt, wordt uw verzoek, inclusief alle daaruit voortvloeiende persoonsgegevens (naam, verzoek) door ons opgeslagen en verwerkt met als doel uw verzoek te behandelen. Wij geven deze gegevens niet door zonder uw toestemming.

Deze gegevens worden verwerkt op grond van Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG indien uw aanvraag verband houdt met de uitvoering van een contract of vereist is voor de uitvoering van precontractuele maatregelen. In alle andere gevallen vindt de verwerking plaats op grond van ons legitieme belang bij de effectieve afhandeling van de aan ons gerichte verzoeken (Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG) of op grond van uw toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG) indien deze is verkregen; de toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Wij houden de gegevens bij die u ons via contactverzoeken toestuurt totdat u ons verzoekt deze te verwijderen, uw toestemming voor de opslag intrekt of het doel voor de gegevensopslag vervalt (bijv. na afronding van uw verzoek). Dwingende wettelijke bepalingen - in het bijzonder wettelijke bewaartermijnen - blijven onaangetast.

Hubspot CRM

We maken op deze website gebruik van Hubspot CRM. De dienstverlener is Hubspot Inc. 25 Street, Cambridge, MA 02141 VS (hierna Hubspot CRM).

Met Hubspot CRM kunnen wij onder andere bestaande en potentiële klanten en klantcontacten beheren, met u communiceren en marketingactiviteiten plannen en uitvoeren in overeenstemming met uw interesses. Hubspot CRM stelt ons in staat om interactie met klanten via e-mail, sociale media of telefoon via meerdere kanalen vast te leggen, te sorteren en te analyseren. De op deze manier verzamelde persoonsgegevens kunnen worden geëvalueerd en gebruikt voor communicatie met de potentiële klant of marketingmaatregelen (bijv. voor het verzenden van nieuwsbrieven). Met Hubspot CRM kunnen wij ook het gebruikersgedrag van onze contacten op onze website verzamelen en analyseren.

Het gebruik van Hubspot CRM vindt plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij een zo efficiënt mogelijk klantenbeheer en -communicatie. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Zie voor meer informatie het privacybeleid van Hubspot: https://legal.hubspot.com/de/privacy-policy.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de standaardcontractbepalingen van de EU-Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.hubspot.de/data-privacy/privacy-shield.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

Registratie op deze website

U kunt zich registreren op deze website om gebruik te kunnen maken van aanvullende websitefuncties. Wij gebruiken de door u ingevoerde gegevens uitsluitend voor het gebruik van de desbetreffende aanbieding of dienst waarvoor u zich hebt geregistreerd. De door ons bij de registratie gevraagde noodzakelijke informatie moet volledig worden ingevuld. Anders zullen wij de registratie afwijzen.

Om u te informeren over belangrijke wijzigingen in ons aanbod of in geval van technische wijzigingen, gebruiken wij het e-mailadres dat u tijdens het registratieproces hebt opgegeven.

Wij verwerken de tijdens het registratieproces ingevoerde gegevens op grond van uw toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG).

De gegevens die tijdens het registratieproces worden ingevoerd worden door ons opgeslagen zolang u bent geregistreerd op deze website. Daarna zullen wij deze gegevens wissen. Dit doet niet af aan de verplichte wettelijke bewaarplichten.

Registratie via Google

In plaats van u rechtstreeks op deze website te registreren, kunt u zich via Google registreren. De dienstverlener is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Om u via Google te registreren, hoeft u alleen uw Google-naam en wachtwoord in te voeren. Google zal u identificeren en uw identiteit op onze website bevestigen.

Wanneer u zich bij Google aanmeldt, kunnen wij bepaalde informatie in uw account gebruiken om uw profiel bij ons aan te vullen. U beslist of u wilt dat deze informatie wordt gebruikt en zo ja, welke informatie dat is, in het kader van uw Google-beveiligingsinstellingen, die u hier kunt vinden: https://myaccount.google.com/security en https://myaccount.google.com/permissions.

De gegevensverwerking in verband met de registratie via Google vindt plaats op grond van ons legitieme belang om het registratieproces zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze gebruikers (Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG). Aangezien gebruik van de registratiefunctie vrijwillig is en de gebruikers zelf kunnen beslissen over de respectieve toegangsmogelijkheden, zijn er geen conflicterende overheersende rechten van de betrokkenen duidelijk .

Registratie via Facebook Connect

In plaats van u rechtstreeks op deze website te registreren, hebt u ook de mogelijkheid om u via Facebook Connect te registreren. De dienstverlener is Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ierland. Volgens de verklaring van Facebook worden de verzamelde gegevens overgedragen naar de VS en andere derde landen.

Als u besluit zich te registreren via Facebook Connect en op de knop "Inloggen met Facebook"/"Verbinden met Facebook" klikt, wordt u automatisch verbonden met het Facebook-platform. Daar kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hierdoor wordt uw Facebook-profiel gekoppeld aan deze website of onze diensten. Deze koppeling geeft ons toegang tot de gegevens die u bij Facebook hebt gearchiveerd. Deze gegevens bestaan voornamelijk uit het volgende:

  • Facebook-naam
  • Facebook-profielfoto en omslagfoto
  • Facebook-omslagfoto
  • E-mailadres gearchiveerd bij Facebook
  • Facebook-ID
  • Facebook-vriendenlijsten
  • Facebook-likes ("Likes"-informatie)
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Land
  • Taal

Deze informatie wordt gebruikt om uw account in te stellen, beschikbaar te stellen en aan te passen.

De registratie via Facebook Connect en de bijbehorende gegevensverwerking worden uitgevoerd op grond van uw toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG). U kunt deze toestemming te allen tijde intrekken, hetgeen gevolgen zal hebben voor alle daaropvolgende verwerkingen.

Voor zover op onze website met behulp van de hier beschreven tool persoonsgegevens worden verzameld en doorgestuurd naar Facebook, zijn wij en Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland gezamenlijk verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking (Art. 26 van de AVG). De gezamenlijke verantwoordelijkheid beperkt zich uitsluitend tot het verzamelen van de gegevens en het doorgeven ervan aan Facebook. De verwerking door Facebook die na de doorgifte plaatsvindt, maakt geen deel uit van de gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijk op ons rustende verplichtingen zijn vastgelegd in een gezamenlijke verwerkersovereenkomst. De tekst van de overeenkomst vindt u op: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Volgens deze overeenkomst zijn wij bij het gebruik van de Facebook-tool verantwoordelijk voor het verstrekken van de privacyinformatie en voor de privacy-beveiligde implementatie van de tool op onze website. Facebook is verantwoordelijk voor de gegevensbeveiliging van Facebook-producten. U kunt uw rechten als betrokkene (bijv. informatieverzoeken) met betrekking tot door Facebook verwerkte gegevens rechtstreeks bij Facebook doen gelden. Indien u uw rechten als betrokkene bij ons doet gelden, zijn wij verplicht deze aan Facebook door te geven.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum, https://de-de.facebook.com/help/566994660333381 en https://www.facebook.com/policy.php.

Zie voor meer informatie de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Facebook. Gebruik hiervoor de volgende links: https://www.facebook.com/about/privacy/ en https://www.facebook.com/legal/terms/.

4. Sociale media

Sociale media-functies met Shariff

Wij maken op deze website en zijn pagina's gebruik van functies van sociale medianetwerken (bijv. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, XING, LinkedIn, Tumblr).

Meestal kunt u deze sociale media-functies herkennen aan de respectieve logo's van de sociale media die verschijnen. Om de bescherming van gegevens op deze website te waarborgen, gebruiken wij deze functies alleen in combinatie met de zogenaamde "Shariff"-oplossing. Deze toepassing voorkomt dat de in deze website geïntegreerde sociale media-functies persoonsgegevens aan de desbetreffende dienstverlener doorgeven zodra u onze website bezoekt.

Een directe verbinding met de server van de dienstverlener komt pas tot stand nadat u de betreffende sociale media-functie heeft ingeschakeld door op de betreffende knop te klikken (waarmee u uw toestemming aangeeft). Zodra u de sociale media-functie inschakelt, ontvangt de betreffende dienstverlener de informatie dat u deze website met uw IP-adres hebt bezocht. Als u tegelijkertijd bent ingelogd op uw betreffende sociale media-account (bijv. Facebook), kan de desbetreffende dienstverlener uw bezoek van deze website toewijzen aan uw gebruikersaccount.

De inschakeling van de plug-in vormt een verklaring van toestemming zoals gedefinieerd in Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet). U heeft de mogelijkheid om deze toestemming te allen tijde in te trekken, hetgeen gevolgen zal hebben voor alle daaropvolgende verwerkingen.

Deze dienst wordt gebruikt om toestemming te verkrijgen voor het gebruik van bepaalde wettelijk verplichte technologieën.. De rechtsgrond hiervoor is Art. 6 lid 1 onder c) van de AVG.

Facebook

Wij hebben op deze website functies van het sociale netwerk Facebook geïntegreerd. De dienstverlener is Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ierland. Volgens de verklaring van Facebook worden de verzamelde gegevens overgedragen naar de VS en andere derde landen.

Een overzicht van de sociale media-functies van Facebook vindt u onder de volgende link: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Als de sociale media-functie is ingeschakeld, wordt een directe verbinding tussen uw apparaat en de Facebook-server tot stand gebracht. Hierdoor ontvangt Facebook informatie die uw bezoek aan deze website met uw IP-adres bevestigt. Als u op de Facebook Like-knop klikt terwijl u bent ingelogd op uw Facebook-account, kunt u inhoud van deze website koppelen aan uw Facebook-profiel. Hierdoor kan Facebook uw bezoek aan deze website toewijzen aan uw gebruikersaccount. Wij benadrukken dat wij als aanbieder van de website geen informatie ontvangen over de inhoud van de overgedragen gegevens en het gebruik ervan door Facebook. Zie voor meer informatie het Gegevensbeschermingsbeleid van Facebook op: https://de-de.facebook.com/privacy/explanation.

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van ons legitieme belang om onze informatie zo uitgebreid mogelijk zichtbaar te maken op sociale media.

Voor zover op onze website met behulp van de hier beschreven tool persoonsgegevens worden verzameld en doorgestuurd naar Facebook, zijn wij en Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland gezamenlijk verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking (Art. 26 van de AVG). De gezamenlijke verantwoordelijkheid beperkt zich uitsluitend tot het verzamelen van de gegevens en het doorgeven ervan aan Facebook. De verwerking door Facebook die na de doorgifte plaatsvindt, maakt geen deel uit van de gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijk op ons rustende verplichtingen zijn vastgelegd in een gezamenlijke verwerkersovereenkomst. De tekst van de overeenkomst vindt u op: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Volgens deze overeenkomst zijn wij bij het gebruik van de Facebook-tool verantwoordelijk voor het verstrekken van de privacyinformatie en voor de privacy-beveiligde implementatie van de tool op onze website. Facebook is verantwoordelijk voor de gegevensbeveiliging van Facebook-producten. U kunt uw rechten als betrokkene (bijv. informatieverzoeken) met betrekking tot door Facebook verwerkte gegevens rechtstreeks bij Facebook doen gelden. Indien u uw rechten als betrokkene bij ons doet gelden, zijn wij verplicht deze aan Facebook door te geven.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum, https://de-de.facebook.com/help/566994660333381 en https://www.facebook.com/policy.php.

Twitter

Wij hebben op deze website functies van het sociale media-platform Twitter geïntegreerd. Deze functies worden geleverd door Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Ierland.

Als de sociale media-functie is ingeschakeld, wordt een directe verbinding tussen uw apparaat en de Twitter-server tot stand gebracht. Hierdoor ontvangt Twitter informatie over uw bezoek aan deze website. Terwijl u Twitter en de functie "Re-Tweet" gebruikt, worden websites die u bezoekt aan uw Twitter-account gekoppeld en aan andere gebruikers bekendgemaakt. Wij wijzen erop dat wij, de aanbieders van de website en zijn pagina's, niets weten over de inhoud van de overgedragen gegevens en het gebruik ervan door Twitter. Zie voor meer informatie de Gegevensbeschermingsverklaring van Twitter op: https://twitter.com/en/privacy.

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van ons legitieme belang om onze informatie zo uitgebreid mogelijk zichtbaar te maken op sociale media.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://gdpr.twitter.com/en/controller-to-controller-transfers.html.

U heeft de mogelijkheid uw gegevensbeschermingsinstellingen op Twitter opnieuw in te stellen onder de accountinstellingen op https://twitter.com/account/settings.

Instagram

Wij hebben op deze website functies van het openbare mediaplatform Instagram geïntegreerd. Deze functies worden aangeboden door Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland.

Als de sociale media-functie is ingeschakeld, wordt een directe verbinding tussen uw apparaat en de Instagram-server tot stand gebracht. Hierdoor ontvangt Instagram informatie over uw bezoek aan deze website.

Als u op uw Instagram-account bent ingelogd, kunt u op de Instagram-knop klikken om inhoud van deze website aan uw Instagram-profiel te koppelen. Hierdoor kan Instagram uw bezoek op deze website toewijzen aan uw gebruikersaccount. Wij willen erop wijzen dat wij als aanbieder van de website en zijn pagina's geen kennis hebben van de inhoud van de overgedragen gegevens en het gebruik ervan door Instagram.

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van ons legitieme belang om onze informatie zo uitgebreid mogelijk zichtbaar te maken op sociale media.

Voor zover op onze website persoonsgegevens worden verzameld met behulp van de hier beschreven tool en doorgestuurd naar Facebook of Instagram, zijn wij en Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland gezamenlijk verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking (Art. 26 van de AVG). De gezamenlijke verantwoordelijkheid beperkt zich uitsluitend tot het verzamelen van de gegevens en het doorgeven ervan aan Facebook of Instagram. De verwerking door Facebook of Instagram die na de doorgifte plaatsvindt, maakt geen deel uit van de gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijk op ons rustende verplichtingen zijn vastgelegd in een gezamenlijke verwerkersovereenkomst. De tekst van de overeenkomst vindt u op: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Volgens deze overeenkomst zijn wij verantwoordelijk voor het verstrekken van de privacyinformatie bij het gebruik van de Facebook- of Instagram-tool en voor de privacybeveiligde implementatie van de tool op onze website. Facebook is verantwoordelijk voor de gegevensbeveiliging van Facebook- of Instagram-producten. U kunt uw rechten als betrokkene (bijv. informatieverzoeken) met betrekking tot door Facebook of Instagram verwerkte gegevens rechtstreeks bij Facebook doen gelden. Indien u uw rechten als betrokkene bij ons doet gelden, zijn wij verplicht deze aan Facebook door te geven.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum, https://help.instagram.com/519522125107875 en https://de-de.facebook.com/help/566994660333381.

Zie voor meer informatie over dit onderwerp de Gegevensbeschermingsverklaring van Instagram op: https://instagram.com/about/legal/privacy/.

LinkedIn

Deze website maakt gebruik van functies van het LinkedIn-netwerk. De dienstverlener is LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ierland.

Telkens wanneer u een pagina van deze website opent die functies van LinkedIn bevat, wordt een verbinding met de servers van LinkedIn tot stand gebracht. LinkedIn krijgt een melding dat u deze website met uw IP-adres hebt bezocht. Als u op de knop "Aanbevelen" van LinkedIn klikt en op dat moment op uw LinkedIn-account bent ingelogd, kan LinkedIn uw bezoek op deze website toewijzen aan uw gebruikersaccount. Wij willen erop wijzen dat wij als aanbieder van de websites geen kennis hebben van de inhoud van de overgedragen gegevens en het gebruik ervan door LinkedIn.

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van ons legitieme belang om onze informatie zo uitgebreid mogelijk zichtbaar te maken op sociale media.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/62538/datenubertragung-aus-der-eu-dem-ewr-und-der-schweiz?lang=en.

Zie voor meer informatie over dit onderwerp de Gegevensbeschermingsverklaring van LinkedIn op:https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

XING

Deze website maakt gebruik van functies van het XING-netwerk. De dienstverlener is New Work SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Duitsland.

Telkens wanneer een van onze websites/pagina's met XING-functies wordt bezocht, wordt een verbinding met de servers van XING tot stand gebracht. Voor zover wij weten, leidt dit niet tot de archivering van persoonsgegevens. De dienst slaat met name geen IP-adressen op en analyseert geen gebruikerspatronen.

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van ons legitieme belang om onze informatie zo uitgebreid mogelijk zichtbaar te maken op sociale media.

Zie voor meer informatie over gegevensbescherming en de XING-deelknop de privacyverklaring van Xing op: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

5. Analysetools en reclame

Google Tag Manager

Wij gebruiken de Google Tag Manager. De dienstverlener is Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

De Google Tag Manager is een tool waarmee wij tracking- of statistische tools en andere technologieën op onze website kunnen integreren. De Google Tag Manager maakt zelf geen gebruikersprofielen aan, slaat geen cookies op en voert geen onafhankelijke analyses uit. Het beheert en exploiteert alleen de tools die via Google Tag Manager zelf zijn geïntegreerd. De Google Tag Manager verzamelt echter wel uw IP-adres, dat ook kan worden doorgegeven aan het moederbedrijf van Google in de Verenigde Staten.

De Google Tag Manager wordt gebruikt op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij een snelle en ongecompliceerde integratie en administratie van verschillende tools op zijn website. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Google Analytics

Deze website gebruikt functies van de webanalysedienst Google Analytics. De dienstverlener is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Met Google Analytics kan de websitebeheerder het gedrag van bezoekers aan de website analyseren. De websitebeheerder ontvangt verschillende gebruikersgegevens, zoals de bezochte pagina's, de tijd die op de pagina wordt doorgebracht, het gebruikte besturingssysteem en de herkomst van de gebruiker. Deze gegevens worden samengevat in een gebruikers-ID en toegewezen aan het respectieve eindapparaat van de websitebezoeker.

Bovendien kunnen wij met Google Analytics onder meer uw muis- en scrollbewegingen en klikken registreren. Google Analytics gebruikt verschillende modelbenaderingen om de verzamelde datasets aan te vullen en maakt bij de gegevensanalyse gebruik van technologieën voor machinaal leren.

Google Analytics gebruikt technologieën die de herkenning van de gebruiker mogelijk maken om het gedragspatroon van de gebruiker te analyseren (bijv. cookies of device fingerprinting). De door Google geregistreerde informatie over het gebruik van de website wordt in de regel doorgestuurd naar een server van Google in de VS, waar het wordt opgeslagen.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

Browserplug-in

U kunt de registratie en verwerking van uw gegevens door Google voorkomen door de browserplug-in te downloaden en te installeren die beschikbaar is op de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Zie voor meer informatie over de verwerking van gebruikersgegevens door Google Analytics de Gegevensbeschermingsverklaring van Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

Google Signals

Wij maken gebruik van Google Signals. Bij elk bezoek aan onze website, registreert Google Analytics onder meer uw locatie, het verloop van uw zoekopdracht en het verloop van YouTube, alsmede demografische gegevens (gegevens over websitebezoekers). Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor gepersonaliseerde reclame met behulp van Google Signal. Als u een Google-account hebt, worden uw websitebezoekersgegevens door Google Signal aan uw Google-account gekoppeld en gebruikt om u gepersonaliseerde reclame te sturen. De gegevens worden ook gebruikt om geanonimiseerde statistieken samen te stellen van de online patronen van onze gebruikers.

Verwerkersovereenkomst

Wij hebben met Google een verwerkersovereenkomst gesloten en passen de strenge bepalingen van de Duitse instanties voor gegevensbescherming volledig toe bij het gebruik van Google Analytics.

E-Commerce Tracking van Google Analytics

Deze website gebruikt de "E-Commerce Tracking"-functie van Google Analytics. Met behulp van E-Commerce Tracking kan de websitebeheerder het koopgedrag van websitebezoekers analyseren met als doel de online marketingcampagnes van de beheerder te verbeteren. Hiervoor worden gegevens bijgehouden zoals de geplaatste bestellingen, de gemiddelde bestelwaarde, de verzendkosten en de tijd tussen het bekijken van het product en het nemen van de beslissing tot aankoop. Deze gegevens kunnen door Google worden samengevoegd onder een transactie-ID, die wordt toegewezen aan de desbetreffende gebruiker of het apparaat van de gebruiker.

Hotjar

Deze website maakt gebruik van Hotjar. De dienstverlener is Hotjar Ltd., Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europa (website: https://www.hotjar.com).

Hotjar is een tool die wordt gebruikt om uw gebruikerspatronen op deze website te analyseren. Met Hotjar kunnen wij bijvoorbeeld uw muis- en scrollbewegingen en klikken registreren. Hotjar kan tijdens dit proces ook vaststellen hoe lang uw cursor op een bepaalde positie bleef staan. Op basis van deze informatie stelt Hotjar zogenaamde Heatmaps samen, die het mogelijk maken te bepalen welke delen van de website de websitebezoeker het liefst bekijkt.

Wij kunnen ook vaststellen hoe lang u op een pagina van deze website bent gebleven en wanneer u deze hebt verlaten. Ook kunnen we vaststellen op welk moment u het invullen van een contactformulier heeft gestaakt (zogenaamde conversietrechters).

Verder kan Hotjar worden ingezet om directe feedback van websitebezoekers te verkrijgen. Deze functie is gericht op de verbetering van het websiteaanbod van de websitebeheerder.

Hotjar gebruikt technologieën die het mogelijk maken de gebruiker te herkennen met als doel de analyse van de gebruikerspatronen (bijvoorbeeld cookies of de inzet van device fingerprinting).

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG; de websitebeheerder heeft een legitiem belang bij de analyse van gebruikerspatronen om zowel de webpresentatie als de reclameactiviteiten van de beheerder te optimaliseren.

Hotjar uitschakelen

Als u de registratie van gegevens door Hotjar wilt uitschakelen, klik dan op onderstaande link en volg de instructies: https://www.hotjar.com/policies/do-not-track/.

Houd er rekening mee dat u Hotjar voor elke browser en elk apparaat afzonderlijk moet uitschakelen.

Zie voor meer gedetailleerde informatie over Hotjar en de te registreren gegevens de Gegevensbeschermingsverklaring van Hotjar op: https://www.hotjar.com/privacy.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

WP Statistics

Deze website maakt gebruik van de analysetool WP Statistics om de toegang van bezoekers statistisch te evalueren. De dienstverlener is Veronalabs, ARENCO Tower, 27th Floor, Dubai Media City, Dubai, Dubai 23816, UAE (https://veronalabs.com).

WP Statistics kan worden gebruikt om het gebruik van onze website te analyseren. Daarbij registreert WP Statistics onder meer logbestanden (IP-adres, verwijzer, gebruikte browser, herkomst van de gebruiker, gebruikte zoekmachine) en acties die de websitebezoekers op de website hebben ondernomen (bijv. klikken en weergaves).

De met WP Statistics verzamelde gegevens worden uitsluitend op onze eigen server opgeslagen.

Het gebruik van deze analysetool is overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. Wij hebben een legitiem belang bij de geanonimiseerde analyse van gebruikersgedrag om zowel onze websites als onze reclame te optimaliseren. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Google Ads

De websitebeheerder maakt gebruik van Google Ads. Google Ads is een online promotieprogramma van Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Met Google Ads kunnen wij advertenties weergeven in de zoekmachine van Google of op websites van derden, als de gebruiker bepaalde zoektermen invoert in Google (richten op sleutelwoorden). Ook is het mogelijk gerichte advertenties te plaatsen op basis van de gebruikersgegevens waarover Google beschikt (bijvoorbeeld locatiegegevens en interesses; richten op doelgroepen). Als websitebeheerder kunnen wij deze gegevens kwantitatief analyseren, bijvoorbeeld door te analyseren welke zoektermen hebben geleid tot de weergave van onze advertenties en hoeveel advertenties hebben geleid tot respectieve klikken.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://policies.google.com/privacy/frameworks and https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

Google Adsense (niet gepersonaliseerd)

Deze website maakt gebruik van Google AdSense, een dienst voor het invoegen van advertenties van Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Wij gebruiken Google AdSense in de "niet-gepersonaliseerde" modus. In tegenstelling tot de gepersonaliseerde modus, zijn de advertenties niet gebaseerd op uw eerdere gebruikerspatronen en genereert de dienst geen gebruikersprofiel voor u. In plaats daarvan gebruikt de dienst zogenaamde "contextinformatie" om de advertenties te kiezen die u te zien krijgt. De geselecteerde advertenties zijn dus bijvoorbeeld gebaseerd op uw locatie, de inhoud van de website die u op dat moment bezoekt of de zoektermen die u gebruikt. Zie voor meer informatie over de verschillen tussen gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde targeting door Google AdSense de volgende link: https://support.google.com/adsense/answer/9007336.

Houd er rekening mee dat als Google Adsense wordt gebruikt in de niet-gepersonaliseerde modus, het mogelijk is dat cookies worden opgeslagen of dat vergelijkbare herkenningstechnologieën (bijv. device fingerprinting) worden gebruikt.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

U kunt zelf de advertentie-instellingen in uw gebruikersaccount aanpassen. Klik hiervoor op onderstaande link en log in: https://adssettings.google.com/authenticated.

Meer informatie over de reclametechnologieën van Google vindt u hier: https://policies.google.com/technologies/ads en https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

Google Remarketing

Deze website maakt gebruik van de functies van Google Analytics Remarketing. De dienstverlener van deze oplossing is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Google Remarketing analyseert uw gebruikerspatronen op onze website (bijv. klikken op specifieke producten), om een bepaalde reclamedoelgroep aan u toe te wijzen en u vervolgens passende online aanbiedingen te tonen wanneer u andere online aanbiedingen bezoekt (remarketing of retargeting).

Bovendien is het mogelijk de met Google Remarketing gegenereerde reclamedoelgroepen te koppelen aan apparaatfuncties van Google. Dit maakt het mogelijk om op basis van uw eerdere gebruik en browserpatronen op een apparaat (bijv. mobiele telefoon) op interesse gebaseerde advertenties weer te geven, evenals op elk van uw apparaten (bijv. tablet of pc).

Als u een Google-account hebt, hebt u de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen gepersonaliseerde advertenties via de volgende link: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Zie voor meer informatie en de relevante regelgeving inzake gegevensbescherming de Gegevensbeschermingsverklaring van Google op: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en.

Bepalen van doelgroepen aan de hand van klantenvergelijking

Om doelgroepen te bepalen gebruiken wij onder andere de Google Remarketing klantvergelijkingsfunctie. Daarvoor dragen wij bepaalde klantgegevens (bijv. e-mailadressen) uit onze klantenlijsten over aan Google. Als de betreffende klanten Google-gebruikers zijn en ingelogd zijn op hun Google-accounts, worden er voor hen passende advertenties binnen het Google-netwerk (bijv. YouTube, Gmail of in een zoekmachine) weergegeven.

Google Conversion-Tracking

Deze website maakt gebruik van Google Conversion Tracking. De dienstverlener is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Met behulp van Google Conversion Tracking kunnen wij herkennen of de gebruiker bepaalde handelingen heeft verricht. Zo kunnen wij bijvoorbeeld analyseren hoe vaak op welke knoppen op onze website is geklikt en welke producten met een bepaalde frequentie worden beoordeeld of gekocht. Het doel van deze informatie is het samenstellen van conversiestatistieken. Wij verkrijgen informatie over hoeveel gebruikers op onze advertenties hebben geklikt en welke acties zij hebben voltooid. Wij ontvangen geen informatie waarmee wij de gebruikers persoonlijk kunnen identificeren. Google gebruikt cookies of vergelijkbare herkenningstechnologieën voor identificatiedoeleinden.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Zie voor meer informatie over Google Conversion Tracking het gegevensbeschermingsbeleid van Google op: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Google DoubleClick

Deze website maakt gebruik van functies van Google DoubleClick. De dienstverlener is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland, (hierna "DoubleClick").

DoubleClick wordt gebruikt om op interesse gebaseerde advertenties te tonen in het gehele Google-netwerk. Advertenties kunnen met behulp van DoubleClick worden afgestemd op de interesses van de kijker. Onze advertenties kunnen bijvoorbeeld verschijnen in de zoekresultaten van Google of in banners die zijn gekoppeld aan DoubleClick.

Om gebruikers gepersonaliseerde advertenties te tonen, moet DoubleClick de respectieve bezoeker herkennen, zodat het de bezochte websites, de klikken en andere informatie over het gebruikerspatroon aan de gebruiker kan toewijzen. Hiervoor gebruikt DoubleClick cookies of vergelijkbare herkenningstechnologieën (bijv. device fingerprinting). De geregistreerde informatie wordt samengevoegd tot een pseudoniem gebruikersprofiel, zodat bij de interesse passende reclame kan worden getoond aan de betreffende gebruiker.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Meer informatie over hoe u bezwaar kunt maken tegen de door Google weergegeven advertenties vindt u op de volgende links: https://policies.google.com/technologies/ads en https://adssettings.google.com/authenticated.

Facebook Pixel

Om conversiepercentages te meten, maakt deze website gebruik van de activiteitenpixel van bezoekers van Facebook. De dienstverlener is Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ierland. Volgens de verklaring van Facebook worden de verzamelde gegevens overgedragen naar de VS en andere derde landen.

Deze tool maakt het mogelijk om bezoekers van een pagina te volgen nadat ze zijn doorgelinkt naar de website van de aanbieder nadat ze op een Facebook-advertentie hebben geklikt. Dit maakt het mogelijk om de effectiviteit van Facebook-advertenties te analyseren voor statistische en marktonderzoeksdoeleinden en om toekomstige reclamecampagnes te optimaliseren.

Voor ons als websitebeheerder zijn de verzamelde gegevens anoniem. Wij kunnen de gebruikers hierdoor niet identificeren. Facebook archiveert en verwerkt de informatie, zodat het betreffende gebruikersprofiel kan worden gekoppeld en Facebook in staat is om de gegevens te gebruiken voor eigen promotionele doeleinden in overeenstemming met het Beleid inzake Gegevensgebruik van Facebook. Hierdoor kan Facebook advertenties weergeven op Facebook-pagina's en op locaties buiten Facebook. Wij als websitebeheerder hebben geen controle over het gebruik van dergelijke gegevens.

Het gebruik van deze diensten vindt plaats op basis van uw toestemming overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de Duitse telecommunicatiewet (TTDSG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum en https://de-de.facebook.com/help/566994660333381.

Voor zover op onze website met behulp van de hier beschreven tool persoonsgegevens worden verzameld en doorgestuurd naar Facebook, zijn wij en Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland gezamenlijk verantwoordelijk voor deze gegevensverwerking (Art. 26 van de AVG). De gezamenlijke verantwoordelijkheid beperkt zich uitsluitend tot het verzamelen van de gegevens en het doorgeven ervan aan Facebook. De verwerking door Facebook die na de doorgifte plaatsvindt, maakt geen deel uit van de gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijk op ons rustende verplichtingen zijn vastgelegd in een gezamenlijke verwerkersovereenkomst. De tekst van de overeenkomst vindt u op: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Volgens deze overeenkomst zijn wij bij het gebruik van de Facebook-tool verantwoordelijk voor het verstrekken van de privacyinformatie en voor de privacy-beveiligde implementatie van de tool op onze website. Facebook is verantwoordelijk voor de gegevensbeveiliging van Facebook-producten. U kunt uw rechten als betrokkene (bijv. informatieverzoeken) met betrekking tot door Facebook verwerkte gegevens rechtstreeks bij Facebook doen gelden. Indien u uw rechten als betrokkene bij ons doet gelden, zijn wij verplicht deze aan Facebook door te geven.

In het privacybeleid van Facebook vindt u aanvullende informatie over de bescherming van uw privacy op: https://www.facebook.com/about/privacy/.

U kunt ook de remarketing-functie "Custom Audiences" uitschakelen in de paragraaf advertentie-instellingen op https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Hiervoor moet u eerst inloggen bij Facebook.

Als u geen Facebook-account hebt, kunt u op de website van de European Interactive Digital Advertising Alliance alle op gebruikers gebaseerde reclame door Facebook uitschakelen: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

LinkedIn Insight Tag

Deze website maakt gebruik van Insight Tag van LinkedIn. Deze dienst wordt geleverd door LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ierland.

Gegevensverwerking door LinkedIn Insight Tag

Wij gebruiken de LinkedIn Insight Tag om informatie te verkrijgen over onze websitebezoekers. Zodra een websitebezoeker is geregistreerd bij LinkedIn, kunnen wij de belangrijkste beroepsgegevens (bijv. carrièreniveau, bedrijfsgrootte, land, locatie, bedrijfstak, functietitel) van onze websitebezoekers analyseren om onze website beter af te stemmen op het relevante publiek. Wij kunnen LinkedIn Insight Tag ook gebruiken om te meten of onze websitebezoekers een aankoop doen of andere handelingen verrichten (conversiemeting). Conversiemeting kan ook worden uitgevoerd op verschillende apparaten (bijv. pc en tablet). LinkedIn Insight Tag heeft ook een retargeting-functie waarmee wij gerichte reclame kunnen tonen aan bezoekers van onze website buiten de website om. Volgens LinkedIn vindt er geen identificatie van de ontvanger van de reclame plaats.

LinkedIn zelf verzamelt ook logbestanden (URL, verwijzer-URL, IP-adres, apparaat- en browserkenmerken en tijdstip van toegang). De IP-adressen worden ingekort of (als ze worden gebruikt om LinkedIn-leden op verschillende apparaten te bereiken) gehasht (gepseudonimiseerd). De directe identificatoren van LinkedIn-leden worden na zeven dagen door LinkedIn verwijderd. De resterende gepseudonimiseerde gegevens worden vervolgens binnen 180 dagen verwijderd.

De door LinkedIn verzamelde gegevens kunnen door ons als websitebeheerder niet worden toegewezen aan specifieke personen. LinkedIn slaat de verzamelde persoonsgegevens van websitebezoekers op zijn servers in de VS op en gebruikt ze voor zijn eigen promotieactiviteiten. Zie voor meer informatie het privacybeleid van LinkedIn op https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy#choices-oblig.

Rechtsgrond

Indien uw goedkeuring (toestemming) is verkregen, vindt het gebruik van de bovengenoemde dienst plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 van de TTDSG (Duitse telecommunicatiewet). Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken. Indien uw toestemming niet werd verkregen, zal het gebruik van de dienst plaatsvinden op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG; de websitebeheerder heeft een legitiem belang bij effectieve reclamecampagnes die mede het gebruik van sociale media omvatten.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.linkedin.com/legal/l/dpa en https://www.linkedin.com/legal/l/eu-sccs.

Bezwaar tegen het gebruik van LinkedIn Insight Tag

U kunt bezwaar maken tegen de analyse van gebruikersgedrag en gerichte reclame door LinkedIn via de volgende link: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

Daarnaast kunnen LinkedIn-leden het gebruik van hun persoonlijke informatie voor promotionele doeleinden regelen in de accountinstellingen. Om te voorkomen dat LinkedIn op onze website verzamelde informatie koppelt aan uw LinkedIn-account, moet u uitloggen uit uw LinkedIn-account voordat u onze website bezoekt.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

Gegevensverwerking voor reclamedoeleinden

Op basis van artikel 6 lid 1 onder f) van de AVG heeft de verwerkingsverantwoordelijke een gerechtvaardigd belang bij de gegevensverwerking voor reclamedoeleinden. Voor het gebruik van een gepersonaliseerde klantenbenadering behouden wij op deze rechtsgrond ook het gebruik voor van voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, postcode en de stad. De bewaartermijn van persoonsgegevens voor reclamedoeleinden moet worden afgeleid uit het principe of de opslag noodzakelijk is voor de reclameaanpak. Wij hanteren het principe dat gegevens uiterlijk twee jaar nadat ze niet meer voor reclamedoeleinden worden gebruikt,, worden verwijderd.

Eigen reclamedoeleinden en die van derden

Voor zover u een overeenkomst met ons hebt gesloten of reclamemateriaal naar u toe hebt laten sturen, beheren wij u als bestaande of potentiële klant. In deze gevallen verwerken wij uw naam en adres om u informatie over nieuwe producten en diensten toe te sturen. In het kader van onze legitieme belangen behouden wij ons het recht voor uw adresgegevens door te geven aan ondernemingen van ons groep van ondernemingen en, indien van toepassing, aan geselecteerde contractuele partners, zodat ook zij u over hun producten kunnen informeren.

Op interesse gebaseerde reclame

Om ervoor te zorgen dat u alleen gepersonaliseerde reclame ontvangt, categoriseren en voegen wij nadere informatie toe aan uw klantenprofiel. Hiervoor wordt zowel statistische informatie als informatie over u (bijv. basisgegevens van uw klantenprofiel) gebruikt. Het doel is u reclame toe te sturen die uitsluitend is afgestemd op uw werkelijke of vermeende behoeften en u dus niet lastig te vallen met oninteressante reclame.

Verwerking van de reclamezendingen

De verzending van reclame worden namens ons verwerkt door een dienstverlener, aan wie wij uw gegevens voor dit doel doorgeven.

Recht van bezwaar

U kunt te allen tijde kosteloos bezwaar maken tegen gegevensverwerking voor de bovengenoemde doeleinden, afzonderlijk voor het betreffende communicatiekanaal en met gevolgen voor de toekomst. Hiervoor volstaat het om een e-mail of een brief te sturen naar de bovenstaande contactgegevens.

Indien u bezwaar maakt, wordt het betreffende contactadres geblokkeerd voor verdere gegevensverwerking voor reclamedoeleinden. Wij wijzen erop dat in uitzonderlijke gevallen ook na ontvangst van uw bezwaar tijdelijk toch reclamemateriaal kan worden verzonden. Dit heeft technisch te maken met de noodzakelijke doorlooptijd van advertenties en betekent niet dat wij uw bezwaar niet zullen uitvoeren.

Merkhorloge

We gebruiken de diensten van Brandwatch Group - Runtime Collective Limited, Sovereign House, Church Street, 1st Floor, Brighton, BN1 1UJ, Verenigd Koninkrijk ("Brandwatch") om informatie te verzamelen uit posts op sociale media of productrecensies die zijn gepubliceerd op andere consumentenbeoordelingsplatforms dan TrustPilot over ons product of onze diensten waarin Curaden rechtstreeks wordt vermeld. De door Brandwatch verzamelde informatie is openbaar beschikbaar en wordt daarom rechtstreeks beheerd door de auteur of uitgever. Brandwatch ontvangt en stuurt ons alleen de inhoud van het bericht of de recensie: er worden door Brandwatch geen andere persoonsgegevens verwerkt als onderdeel van deze verwerkingsactiviteiten. Voor meer informatie over de privacypraktijken van Brandwatch kunt u het privacybeleid van het bedrijf raadplegen.

Brandwatch en ProductBoard kunnen in het kader van hun dienstverlening persoonsgegevens doorgeven aan een derde land. Meer informatie over dergelijke overdrachten vindt u in dit privacybeleid.

UXCam

We gebruiken UXCam, UXCam Inc, 814 Mission St, San Francisco, Californië, VS, om heatmaps te maken, sessies op te nemen en hoe gebruikers door meerdere pagina's bladeren om ze gebruiksvriendelijker te maken, bereik te meten en marktonderzoek uit te voeren. Hiervoor gebruiken wij de app-analysetool van UXCam.

UXCam verwerkt gegevens alleen als verwerker in overeenstemming met onze instructies en niet voor eigen doeleinden. Als de applicatie gebruik maakt van trackingmechanismen of gebruikersprofielen, zullen wij deze applicatie alleen gebruiken als u ons daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.

6. Nieuwsbrief

Gegevens nieuwsbrief

Als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, hebben wij een e-mailadres van u nodig, alsmede informatie waarmee wij kunnen controleren of u de eigenaar bent van het opgegeven e-mailadres en of u instemt met het ontvangen van de nieuwsbrief. Verdere gegevens worden niet of alleen op vrijwillige basis verzameld. Voor de afhandeling van de nieuwsbrief maken wij gebruik van aanbieders van nieuwsbriefdiensten, die hieronder worden beschreven.

Mailchimp

Deze website maakt voor het verzenden van de nieuwsbrieven gebruik van de diensten van Mailchimp. De dienstverlener is de Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, VS.

Mailchimp kan onder meer worden ingezet om het verzenden van nieuwsbrieven te organiseren en te analyseren. Telkens wanneer u gegevens invoert om u te abonneren op een nieuwsbrief (bijvoorbeeld uw e-mailadres), wordt deze informatie opgeslagen op servers van Mailchimp in de VS.

Aan behulp van de tool van Mailchimp kunnen wij de prestaties van onze nieuwsbriefcampagnes analyseren. Als u een e-mail opent die via Mailchimp is verzonden, maakt een bestand dat in de e-mail is geïntegreerd (een zogenaamde web-beacon) verbinding met de servers van Mailchimp in de VS. Daardoor kan worden vastgesteld of een nieuwsbrief is geopend en op welke links de ontvanger eventueel heeft geklikt. Op dat moment wordt ook technische informatie geregistreerd (bijvoorbeeld het tijdstip van toegang, het IP-adres, het type browser en het besturingssysteem). Deze informatie kan niet worden toegewezen aan de desbetreffende ontvanger van de nieuwsbrief. Het enige doel ervan is het uitvoeren van statistische analyses van nieuwsbriefcampagnes. De resultaten van dergelijke analyses kunnen worden gebruikt om toekomstige nieuwsbrieven beter af te stemmen op de interesses van de ontvangers ervan.

Als u een analyse door Mailchimp niet wilt toestaan, moet u zich afmelden voor de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat een link waarmee u dit kunt doen.

De gegevens worden verwerkt op grond van uw toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door u af te melden voor de nieuwsbrief. Dit doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de gegevensverwerking die vóór uw herroeping heeft plaatsgevonden.

De gegevens die bij ons zijn opgeslagen met als doel de nieuwsbrief te kunnen ontvangen, worden door ons bewaard totdat u zich afmeldt voor de nieuwsbrief of de aanbieder van de nieuwsbriefdienst u uit de distributielijst van de nieuwsbrief verwijdert nadat u zich hebt afgemeld voor de nieuwsbrief. Gegevens die voor andere doeleinden bij ons zijn opgeslagen, blijven onaangetast.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://mailchimp.com/eu-us-data-transfer-statement/ en https://mailchimp.com/legal/data-processing-addendum/#Annex_C_-_Standard_Contractual_Clauses.

Nadat u zich hebt afgemeld voor de nieuwsbrief, kan uw e-mailadres door ons of de aanbieder van de nieuwsbriefdienst worden opgenomen in een zwarte lijst, indien dit noodzakelijk is om toekomstige mailings te voorkomen. De gegevens van de zwarte lijst worden alleen voor dit doel gebruikt en niet samengevoegd met andere gegevens. Dit dient zowel uw belang als ons belang om te voldoen aan de wettelijke vereisten bij het verzenden van nieuwsbrieven (legitiem belang in de zin van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG). De opname in de zwarte lijst is voor onbepaalde tijd. U kunt bezwaar maken tegen de opname als uw belangen zwaarder wegen dan ons legitiem belang.

Zie voor meer informatie het beleid inzake het Gegevensprivacybeleid van Mailchimp op: https://mailchimp.com/legal/terms/

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

7. Plug-ins en tools

Youtube met uitgebreide integratie van gegevensbeveiliging

Onze website bevat video's van de website YouTube. De websitebeheerder is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Wij gebruiken YouTube in de uitgebreide gegevensbeveiligingsmodus. Volgens YouTube zorgt deze modus ervoor dat zij geen informatie over bezoekers van deze website opslaan voordat zij de video bekijken. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat het delen van gegevens met YouTube-partners kan worden uitgesloten als gevolg van de uitgebreide gegevensbeveiligingsmodus. Zo zal YouTube, ongeacht of u een video bekijkt, altijd een verbinding tot stand brengen met het Google DoubleClick-netwerk.

Zodra u een YouTube-video op deze website begint af te spelen, wordt een verbinding met de servers van YouTube tot stand gebracht. Daardoor krijgt de YouTube-server een melding over welke pagina u heeft bezocht. Als u tijdens uw bezoek aan onze site bent ingelogd op uw YouTube-account, stelt u YouTube in staat uw surfgedrag direct toe te wijzen aan uw persoonlijke profiel. U kunt dit voorkomen door u af te melden van uw YouTube-account.

Bovendien kan YouTube, nadat u bent begonnen met het afspelen van een video, verschillende cookies op uw apparaat plaatsen of vergelijkbare technologieën voor herkenning (bijv. device fingerprinting). Op deze manier kan YouTube informatie verkrijgen over de bezoekers van deze website. Deze informatie wordt onder meer gebruikt om videostatistieken te genereren met als doel de gebruiksvriendelijkheid van de site te verbeteren en pogingen tot fraude te voorkomen.

Onder bepaalde omstandigheden kunnen er extra gegevensverwerkende handelingen plaatsvinden nadat u bent begonnen met het afspelen van een YouTube-video, waar wij geen invloed op hebben.

Het gebruik van YouTube is op grond van ons belang om onze online inhoud op een aantrekkelijke manier te presenteren. Conform Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG is dit een legitiem belang. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Zie voor meer informatie over hoe YouTube omgaat met gebruikersgegevens het privacybeleid van YouTube op: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

Vimeo zonder tracking (do-not-track)

Deze website maakt gebruik van plug-ins van het videoportaal Vimeo. De dienstverlener is Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, New York 10011, VS.

Telkens wanneer u een van onze pagina's met Vimeo-video's bezoekt, wordt een verbinding met de servers van Vimeo tot stand gebracht. Daarbij ontvangt de Vimeo-server informatie over welke van onze sites u hebt bezocht. Vimeo ontvangt ook uw IP-adres. Wij hebben Vimeo echter zo ingesteld dat Vimeo uw gebruikersactiviteiten niet kan volgen en geen cookies plaatst.

Wij gebruiken Vimeo om onze online presentatie voor u aantrekkelijk te maken. Dit is een legitiem belang van onze kant op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. Als een respectieve verklaring van toestemming is gevraagd (bijv. met betrekking tot de opslag van cookies), vindt de verwerking uitsluitend plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG; de gegeven toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie en, volgens Vimeo, op grond van "legitieme zakelijke belangen". Meer informatie vindt u hier: https://vimeo.com/privacy.

Zie voor meer informatie over de behandeling van gebruikersgegevens het privacybeleid van Vimeo op: https://vimeo.com/privacy

Google Maps

Deze website maakt gebruik van de kaartendienst Google Maps. De dienstverlener is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Om de functies van Google Maps te kunnen gebruiken, moet uw IP-adres worden opgeslagen. In de regel wordt deze informatie overgebracht naar een van de servers van Google in de Verenigde Staten, waar zij wordt gearchiveerd. De beheerder van deze website heeft geen controle over de gegevensoverdracht. Indien Google Maps is geactiveerd, heeft Google de mogelijkheid om Google Web Fonts te gebruiken voor de uniforme weergave van lettertypen. Wanneer u Google Maps bezoekt, laadt uw browser de vereiste lettertypen in de cache van uw browser, om tekst en lettertypen correct weer te geven.

Wij gebruiken Google Maps om onze online inhoud op een aantrekkelijke manier te presenteren en om de op onze website vermelde locaties gemakkelijk vindbaar te maken. Dit vormt een legitiem belang zoals gedefinieerd in Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/ en https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/sccs/.

Zie voor meer informatie over de behandeling van gebruikersgegevens het privacybeleid van Google op: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

Google reCAPTCHA

Wij gebruiken "Google reCAPTCHA" (hierna "reCAPTCHA" genoemd) op deze website. De dienstverlener is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Het doel van reCAPTCHA is te bepalen of gegevens die op deze website worden ingevoerd (bijv. informatie die in een contactformulier wordt ingevoerd) door een mens of door een geautomatiseerd programma worden verstrekt. Om dit te bepalen analyseert reCAPTCHA het gedrag van de websitebezoekers op basis van verschillende parameters. Deze analyse wordt automatisch geactiveerd zodra de websitebezoeker de site binnenkomt. Voor deze analyse evalueert reCAPTCHA een verscheidenheid aan gegevens (bijv. IP-adres, tijd die de websitebezoeker op de website doorbrengt of cursorbewegingen die door de gebruiker worden geïnitieerd). De gegevens die tijdens dergelijke analyses worden bijgehouden, worden doorgestuurd naar Google.

reCAPTCHA-analyses worden volledig op de achtergrond uitgevoerd. De websitebezoekers worden niet gewaarschuwd dat er een analyse wordt uitgevoerd.

De gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij de bescherming van zijn websites tegen onrechtmatige geautomatiseerde spionage en tegen SPAM. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Zie voor meer informatie over Google reCAPTCHA de Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden van Google onder de volgende links: https://policies.google.com/privacy?hl=en en https://policies.google.com/terms?hl=en.

Wordfence

Wij hebben Wordfence opgenomen op deze website. De dienstverlener is Defiant Inc, Defiant, Inc, 800 5th Ave Ste 4100, Seattle, WA 98104, VS (hierna "Wordfence").

Wordfence is ontworpen om onze website te beschermen tegen ongewenste toegang of kwaadaardige cyberaanvallen. Daartoe maakt onze website een permanente verbinding met de servers van Wordfence, die hun databases controleren en blokkeren tegen toegang tot onze website.

Het gebruik van Wordfence is overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij de meest effectieve bescherming van zijn website tegen cyberaanvallen. Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de standaardcontractbepalingen van de EU-Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.wordfence.com/help/general-data-protection-regulation/.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

ManageWP

Wij beheren deze website met behulp van de tool ManageWP. De dienstverlener is GoDaddy.com WP Europe, Trg republike 5, 11000 Belgrado, Servië (hierna ManageWP genoemd).

ManageWP zorgt er onder andere voor dat wij de veiligheid en prestaties van onze website kunnen controleren en automatische back-ups kunnen genereren. Bijgevolg heeft ManageWP toegang tot alle inhoud van de website, inclusief onze databases. ManageWP wordt gehost op de servers van de dienstverlener.

Het gebruik van ManageWP vindt plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij een zo effectief en veilig mogelijk werkende website(s). Indien de juiste toestemming is verkregen, wordt de verwerking uitsluitend uitgevoerd op basis van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG en § 25 lid 1 van de TTDSG (Duitse Telecommunicatiewet), voor zover de toestemming de opslag van cookies of de toegang tot informatie op het eindapparaat van de gebruiker omvat (bijv. device fingerprinting) in de zin van de TTDSG. Deze toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

Registratie met Apple ID

U kunt ervoor kiezen om u te registreren met uw Apple ID. "Sign in with Apple" is een dienst die wordt aangeboden door Apple Inc, One Apple Park Way, Cupertino, CA 95014, VS (hierna "Apple" genoemd). Als u "Aanmelden met Apple" kiest, verwerken wij uw gegevens op basis van uw toestemming in overeenstemming met Art. 6 lid. 1, zin 1 lit. een AVG. Meer informatie over gegevensbescherming bij Apple vindt u in dit privacybeleid.

Als u "Log in met Apple" gebruikt, ontvangen wij informatie over uw naam en e-mailadres.

Apple verwerkt uw gegevens en draagt deze over naar de VS (zie sectie A. 2). Wij hebben standaardcontractbepalingen afgesloten die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd met Apple om voldoende garanties te bieden voor de overdracht in overeenstemming met Art. 46 par. 2 verlicht. c AVG.

8. eCommerce en aanbieders van betalingsdiensten

Verwerking van klant- en contractgegevens

Wij verzamelen, verwerken en gebruiken persoonlijke klant- en contractgegevens voor het aangaan, inhoudelijk rangschikken en wijzigen van onze contractuele relaties. Gegevens met persoonlijke verwijzingen naar het gebruik van deze website (gebruikersgegevens) worden alleen verzameld, verwerkt en gebruikt als dit noodzakelijk is voor de gebruiker om onze diensten te kunnen gebruiken of als dit nodig is voor facturering. De rechtsgrondslag voor deze verwerking is Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG.

De verzamelde klantgegevens worden gewist na voltooiing van de bestelling of beëindiging van de zakelijke relatie en na afloop van eventuele bestaande wettelijke bewaartermijnen. Dit laat eventuele wettelijke bewaartermijnen onverlet.

Gegevensoverdracht bij beëindiging van contracten voor webwinkels, detailhandelaars en verzending van goederen

Telkens wanneer u goederen bij ons bestelt, geven wij uw persoonsgegevens door aan het transportbedrijf dat voor de aflevering zorgt en aan de betalingsdienst die de betalingstransacties afhandelt. Alleen de gegevens die deze respectieve dienstverleners nodig hebben om aan hun verplichtingen te voldoen, worden gedeeld. De rechtsgrondslag hiervoor is Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG, die gegevensverwerking voor de nakoming van contractuele of precontractuele verplichtingen toestaat. Als u ons uw respectieve toestemming geeft op grond van Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG, delen wij uw e-mailadres met het transportbedrijf dat voor de aflevering zorgt, zodat dit bedrijf u via e-mail kan informeren over de verzendstatus van uw bestelling. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken.

Gegevensoverdracht bij het afsluiten van contracten voor diensten en digitale inhoud

Wij delen persoonsgegevens alleen met derden als dit noodzakelijk is in verband met het contract; bijvoorbeeld met de financiële instelling die belast is met de verwerking van betalingen.

Verdere gegevensoverdracht vindt niet plaats of alleen als u uitdrukkelijk met de overdracht hebt ingestemd. Het delen van uw gegevens met derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden, vindt niet plaats.

De rechtsgrondslag voor de gegevensverwerking is Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG, welke gegevensverwerking toestaat voor de uitvoering van een contract of voor precontractuele handelingen.

Kredietcontroles

Wij kunnen een kredietcontrole uitvoeren in het geval van aankopen op rekening of op basis van andere betalingsvoorwaarden waarbij wij krediet moeten verlenen (scoring). Voor dit doel geven wij de door u ingevoerde gegevens (bijvoorbeeld naam, adres, leeftijd of bankgegevens) door aan een kredietinformatiebureau. Op basis van deze gegevens wordt de kans op wanbetaling bepaald. Als de kans op wanbetaling te groot is, kunnen wij de desbetreffende betalingstermijn afwijzen.

De kredietcontrole wordt uitgevoerd op grond van contractuele nakoming (Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG) en om wanbetaling te voorkomen (legitiem belang overeenkomstig Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG). Indien toestemming is verkregen, wordt de kredietcontrole uitgevoerd op gron

Betalingsdiensten

Wij integreren betalingsdiensten van externe bedrijven op onze website. Wanneer u een aankoop bij ons doet, worden uw betalingsgegevens (bijv. naam, betalingsbedrag, bankrekeninggegevens, creditcardnummer) verwerkt door de aanbieder van de betalingsdienst ten behoeve van de betalingsverwerking. Voor deze transacties gelden de respectieve contractuele en gegevensbeschermingsbepalingen van de respectieve aanbieders. Het gebruik van de aanbieders van betalingsdiensten vindt plaats op grond van Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG (contractverwerking) en in het belang van een vlotte, gemakkelijke en veilige betalingstransactie (Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG). Voor zover uw toestemming wordt gevraagd voor bepaalde handelingen, is Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG de rechtsgrondslag voor gegevensverwerking; toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

In het kader van deze website maken wij gebruik van de volgende betaaldiensten / aanbieders van betalingsdiensten:

PayPal

De aanbieder van deze betalingsdienst is PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg (hierna "PayPal").

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/pocpsa-full.

Zie voor meer informatie het privacybeleid van PayPal: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full.

Stripe

De provider voor klanten binnen de EU is Stripe Payments Europe, Ltd,1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, Ierland (hierna "Stripe").

Gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de Standaardcontractbepalingen (SCC, Standard Contractual Clauses) van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://stripe.com/de/privacy en https://stripe.com/de/guides/general-data-protection-regulation.

Zie voor meer informatie het privacybeleid van Stripe op de volgende link: https://stripe.com/de/privacy.

Directe overboeking Sofort

De aanbieder van deze betalingsdienst is Sofort GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 München, Duitsland (hierna "Sofort GmbH"). Met behulp van de procedure "Sofortüberweisung" ontvangen wij in real time een betalingsbevestiging van Sofort GmbH en kunnen wij onmiddellijk beginnen met het nakomen van onze verplichtingen. Als u voor de betalingsmethode "Sofortüberweisung" heeft gekozen, stuurt u de PIN en een geldige TAN naar Sofort GmbH, waarmee deze zich kan aanmelden bij uw online bankrekening. Sofort GmbH controleert na het inloggen automatisch uw rekeningsaldo en voert de overschrijving naar ons uit met behulp van de door u doorgegeven TAN. Daarna stuurt zij ons onmiddellijk een transactiebevestiging. Na het inloggen worden ook uw omzet, de kredietlimiet van de debetstand en het bestaan van andere rekeningen en hun saldi automatisch gecontroleerd. Naast de PIN en de TAN worden ook de door u ingevoerde betalingsgegevens en persoonsgegevens aan Sofort GmbH doorgegeven. De persoonsgegevens zoals voor- en achternaam, adres, telefoonnummer(s), e-mailadres, IP-adres en eventuele andere gegevens zijn nodig voor de betalingsverwerking. De overdracht van deze gegevens is noodzakelijk om uw identiteit onomstotelijk vast te stellen en pogingen tot fraude te voorkomen. Zie voor meer informatie over betaling met onmiddellijke bankoverschrijving de volgende links: https://www.sofort.de/datenschutz.html en https://www.klarna.com/sofort/.

Unzer

De aanbieder van deze betalingsdienst is Unzer GmbH, Vangerowstraße 18, 69115 Heidelberg (hierna "Unzer" genoemd).

Zie voor meer informatie het privacybeleid van Unzer op: https://www.unzer.com/de/datenschutz/.

American Express

De aanbieder van deze betalingsdienst is American Express Europe S.A., Theodor-Heuss-Allee 112, 60486 Frankfurt am Main, Duitsland (hierna "American Express").

American Express kan gegevens doorgeven aan haar moedermaatschappij in de VS. De gegevensoverdracht naar de VS is overeenkomstig de Bindende Bedrijfsvoorschriften. Meer informatie vindt u hier: https://www.americanexpress.com/en-pl/company/legal/privacy-centre/european-implementing-principles/.

Zie voor meer informatie het privacybeleid van American Express: https://www.americanexpress.com/de/legal/online-datenschutzerklarung.html.

Mastercard

De aanbieder van deze betalingsdienst is Mastercard Europe SA, Tervurensesteenweg 198A, B-1410 Waterloo, België (hierna "Mastercard").

Mastercard kan gegevens doorgeven aan haar moedermaatschappij in de VS. De gegevensoverdracht naar de VS is overeenkomstig de Bindende Bedrijfsvoorschriften van Mastercard. Meer informatie vindt u hier: https://www.mastercard.de/de-de/datenschutz.html en https://www.mastercard.us/content/dam/mccom/global/documents/mastercard-bcrs.pdf.

VISA

De aanbieder van deze betalingsdienst is Visa Europe Services Inc, London Branch, 1 Sheldon Square, London W2 6TT, Verenigd Koninkrijk (hierna "VISA").

Groot-Brittannië wordt beschouwd als een veilig niet-EU-land wat betreft de wetgeving inzake gegevensbescherming. Dit betekent dat het gegevensbeschermingsniveau in Groot-Brittannië gelijk is aan dat van de Europese Unie.

VISA kan gegevens doorgeven aan het moederbedrijf in de VS. De gegevensoverdracht naar de VS vindt plaats op grond van de standaardcontractbepalingen van de Europese Commissie. Meer informatie vindt u hier: https://www.visa.de/nutzungsbedingungen/visa-globale-datenschutzmitteilung/mitteilung-zu-zustandigkeitsfragen-fur-den-ewr.html.

Zie voor meer informatie het privacybeleid van VISA: https://www.visa.de/nutzungsbedingungen/visa-privacy-center.html.

PayU

Curaden biedt via PayU, MIH PayU B.V. gevestigd te Amsterdam, registratienummer 52117839 ("PayU"), de mogelijkheid tot betaling, zoals vooruitbetaling, betaling per creditcard en betaling op rekening. Daartoe kunnen betalingsgegevens aan PayU worden doorgegeven. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door deze betalingsdienstaanbieder, zie het privacybeleid van PayU: https://corporate.payu.com/privacy/

 

9. Online audio- en videoconferenties (conferentieprogramma's)

Gegevensverwerking

Voor de communicatie met onze klanten maken wij onder meer gebruik van online conferentieprogramma's. De tools die wij gebruiken worden hieronder in detail opgesomd. Als u met ons communiceert via online video- of audioconferentie, worden uw persoonsgegevens verzameld en verwerkt door de aanbieder van het desbetreffende conferentieprogramma en door ons. De conferentieprogramma's verzamelen alle informatie die u verstrekt/toegankelijk maakt om de tools te kunnen gebruiken (e-mailadres en/of uw telefoonnummer). Bovendien verwerken de conferentieprogramma's de duur van de conferentie, het begin en einde (tijdstip) van deelname aan de conferentie, het aantal deelnemers en andere "contextinformatie" met betrekking tot het communicatieproces (metadata).

Bovendien verwerkt de aanbieder van de tool alle technische gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de online communicatie. Dit omvat met name IP-adressen, MAC-adressen, apparaat-ID's, apparaattype, type en versie van het besturingssysteem, klantversie, cameratype, microfoon of luidspreker en het type verbinding.

Indien binnen de tool inhoud wordt uitgewisseld, geüpload of anderszins beschikbaar wordt gesteld, wordt deze ook opgeslagen op de servers van de aanbieder van de tool. Dergelijke inhoud omvat, maar is niet beperkt tot, cloud-opnames, chat-/ instant-berichten, geüploade foto's en video's, bestanden, whiteboards en andere informatie die wordt gedeeld tijdens het gebruik van de dienst.

Houd er rekening mee dat wij geen volledige invloed hebben op de procedures voor gegevensverwerking van de gebruikte tools. Onze mogelijkheden worden grotendeels bepaald door het bedrijfsbeleid van de betreffende aanbieder. Meer informatie over gegevensverwerking door de conferentieprogramma's is te vinden in de verklaringen over gegevensbescherming van de gebruikte programma's, die wij onder deze tekst hebben opgenomen.

Doel en rechtsgrondslagen

De conferentieprogramma's worden gebruikt om te communiceren met potentiële of bestaande contractuele partners of om bepaalde diensten aan onze klanten aan te bieden (Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG). Bovendien dient het gebruik van de programma's om de communicatie met ons of ons bedrijf in het algemeen te vereenvoudigen en te versnellen (legitiem belang in de zin van Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG). Voor zover toestemming is gevraagd, worden de betreffende programma's gebruikt op basis van deze toestemming; de toestemming kan te allen tijde met ingang van die datum worden ingetrokken.

Bewaartermijn

Gegevens die rechtstreeks door ons worden verzameld via de video- en conferentieprogramma's worden uit onze systemen verwijderd onmiddellijk nadat u ons om verwijdering verzoekt, uw toestemming voor opslag intrekt of de reden voor opslag van de gegevens niet langer van toepassing is. Opgeslagen cookies blijven op uw eindapparaat totdat u ze verwijdert. Verplichte wettelijke bewaartermijnen blijven onaangetast.

Wij hebben geen invloed op de bewaartermijn van uw gegevens die door de beheerders van de conferentieprogramma's voor hun eigen doeleinden worden opgeslagen. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met de beheerders van de conferentieprogramma's.

Gebruikte conferentieprogramma's

Wij maken gebruik van de volgende conferentieprogramma's:

Webex

Wij maken gebruik van Webex. De dienstverlener is Webex Communications Deutschland GmbH, Hansaallee 249 c/o Cisco Systems GmbH, 40549 Düsseldorf, Duitsland.

Het kan niet worden uitgesloten dat gegevens die via Webex worden verwerkt, worden doorgegeven aan derde landen (bijv. de VS). Webex beschikt over Bindende Bedrijfsvoorschriften (BCR, Binding Corporate Rules) die zijn goedgekeurd door de Nederlandse, Poolse, Spaanse en andere relevante Europese gegevensbeschermingsautoriteiten. Dit zijn bindende bedrijfsregels die de gegevensoverdracht binnen het bedrijf naar derde landen buiten de EU en EER rechtvaardigen: https://www.cisco.com/c/de_de/about/trust-center/data-protection-and-privacy-policy.html en https://konferenzen.telekom.de/fileadmin/Redaktion/conference/cisco-webex/Webex_Compliance_Deutsch_V1.0.pdf.

Zie voor details over gegevensverwerking het privacybeleid van Webex: https://www.cisco.com/c/de_de/about/legal/privacy-full.html.

Gegevensverwerking

Wij hebben een verwerkersovereenkomst (DPA, Data Processing Agreement) gesloten met de bovengenoemde dienstverlener. Dit is een overeenkomst die wordt opgelegd door wetgeving inzake gegevensbescherming en die garandeert dat zij de persoonsgegevens van onze websitebezoekers alleen verwerken op grond van onze instructies en in overeenstemming met de AVG.

10. Speciale diensten

Gegevensverwerking van sollicitanten

Wij bieden websitebezoekers de mogelijkheid om bij ons te solliciteren (bijv. via e-mail, via postdiensten of door het online sollicitatieformulier in te dienen). Hieronder informeren wij u over de omvang, het doel en het gebruik van de persoonsgegevens die in verband met de sollicitatieprocedure van u worden verzameld. Wij verzekeren u dat de verzameling, verwerking en het gebruik van uw gegevens plaatsvindt in overeenstemming met de toepasselijke privacyrechten en alle andere wettelijke bepalingen en dat uw gegevens altijd strikt vertrouwelijk zullen worden behandeld.

Reikwijdte en doel van de gegevensverzameling

Als u bij ons solliciteert, verwerken wij alle daarmee verbonden persoonsgegevens (bijv. contact- en communicatiegegevens, sollicitatiedocumenten, aantekeningen die tijdens sollicitatiegesprekken zijn gemaakt, enz.) als zij vereist zijn om een beslissing te kunnen nemen over de totstandkoming van een arbeidsverhouding. De gronden voor het bovenstaande zijn Art. 26 van de AVG (onderhandeling over een arbeidsrelatie), Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG (algemene contractonderhandelingen) en – mits u ons uw toestemming heeft gegeven – Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken. Binnen ons bedrijf worden uw persoonsgegevens alleen gedeeld met personen die betrokken zijn bij de verwerking van uw sollicitatie.

Indien uw sollicitatie resulteert in uw aanwerving, worden de door u verstrekte gegevens gearchiveerd op grond van Art. 26 van de AVG en Art. 6 lid 1 onder b) van de AVG ten behoeve van de implementatie van de arbeidsrelatie in ons gegevensverwerkingssysteem.

Bewaartermijn van gegevens

Indien wij u geen werkaanbod kunnen doen of u een werkaanbod afwijst of uw sollicitatie intrekt, behouden wij ons het recht voor de door u verstrekte gegevens te bewaren op grond van onze legitieme belangen (Art. 6 lid 1 onder f) van de AVG) tot 6 maanden na het einde van de sollicitatieprocedure (afwijzing of intrekking van de sollicitatie). Daarna worden de gegevens gewist en worden de fysieke sollicitatiedocumenten vernietigd. De opslag dient met name als bewijs in geval van een juridisch geschil. Indien het duidelijk is dat de gegevens na het verstrijken van de termijn van 6 maanden nodig zullen zijn (bijv. vanwege een dreigend of lopend rechtsgeschil), vindt de verwijdering pas plaats wanneer het doel voor verdere opslag niet meer van toepassing is.

Langere opslag kan ook plaatsvinden als u uw toestemming hebt gegeven (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG) of als wettelijke vereisten voor het bewaren van gegevens de verwijdering beletten.

Toelating tot de kandidatenpool

Als wij u geen baan aanbieden, kunt u mogelijk toetreden tot onze kandidatenpool. In geval van toelating worden alle documenten en informatie van de sollicitatie overgebracht naar de kandidatenpool teneinde contact met u op te nemen in geval van geschikte vacatures.

Toelating tot de kandidatenpool is uitsluitend gebaseerd op uw uitdrukkelijke toestemming (Art. 6 lid 1 onder a) van de AVG). De indieningsovereenkomst is vrijwillig en staat los van de lopende sollicitatieprocedure. De betrokken persoon kan zijn toestemming te allen tijde herroepen. In dat geval worden de gegevens uit de kandidatenpool onherroepelijk gewist, mits er geen wettelijke redenen voor opslag zijn.

De gegevens worden uiterlijk twee jaar nadat toestemming is verleend onherroepelijk uit de kandidatenpool verwijderd.

Deze informatie is voor het gemak van de betrokken partijen vertaald. In het geval van discrepanties of conflicten tussen de vertaalde versie en de originele Engelse versie, prevaleert de Engelse versie en wordt deze beschouwd als de juridisch bindende en gezaghebbende versie. Hierbij wordt erkend dat de vertaling is gegenereerd door automatische vertaling, en hoewel er inspanningen zijn gedaan om de nauwkeurigheid te garanderen, worden er geen garanties gegeven met betrekking tot de volledigheid, nauwkeurigheid of betrouwbaarheid van de vertaling.