Kies een ander land of een andere regio om online te winkelen en content te zien die specifiek is voor uw locatie.
 • Österreich
 • België / Belgique
 • Danemark
 • France
 • Deutschland
 • Nederland
 • Poland
 • Slowenia
 • South Africa
 • Spain
 • Schweiz / Suisse
 • United Arab Emirates
 • United Kingdom
 • USA
 • Rest of the world
Doorgaan met

PERIOPLUS

Een nieuwe generatie mondspoeling. CHX met de kracht van de natuur: CITROX®

LEER MEER OVER CITROX

1. Beschermt tegen een brede range bacteriën

2. Verwijdert biofilm snel en vertraagt ​​de hergroei ervan

3. Bevordert gebruik door aangename smaak en minimale bijwerkingen

CHLOORHEXIDINE PLUS CITROX

Laat patiënten profiteren van de natuurlijke ingrediënten in Perio Plus+ om bacteriële tandplak te bestrijden en tanden en tandvlees te beschermen tegen mondziekten, zoals cariës, gingivitis en parodontitis.

FOCUS OP PERIO PLUS

Blog

EEN NIEUWE GENERATIE MONDSPOELING

Tandheelkundige professionals wereldwijd delen hun inzichten over Perio Plus+ en de werkzaamheid ervan als mondzorgoplossing

ONTDEK HET NU

Monster

PROEF DE KRACHT VAN DE NATUUR

Vraag een Perio Plus+ monster aan en ontdek de voordelen van CHX in combinatie met CITROX®.

VRAAG EEN PERIO PLUS MONSTER AAN

"DE RESULTATEN LATEN EEN VERBETERDE ANTI-MICROBISCHE ACTIVITEIT ZIEN, DANKZIJ EEN GECOMBINEERDE SAMENSTELLING VAN CHLORHEXIDINE/CITROX® IN VERGELIJKING MET ALLEEN CHLOORHEXIDINE."

Malic S. et al. 2013*

Veel Gestelde Vragen

Wat is de toegevoegde waarde van Perio Plus+?

Als onderdeel van de unieke Perio Plus+ mondspoeling formule, is de werking van CHX verbeterd door het te combineren met natuurlijke ingrediënten: CITROX® en polylysine aminozuren. Omdat Perio Plus+ ook een aangenaam smaak heeft, kan een uitstekende therapietrouw worden bereikt.compliance can be achieved.

Wat is CITROX®?

CITROX® is een natuurlijke stof die wordt gewonnen uit bittere sinaasappels. CITROX® wordt geproduceerd met natuurlijke, niet-toxische, hypoallergene en niet-corrosieve ingrediënten en maakt gebruik van de bioflavonoïden (op planten gebaseerde verbindingen) uit planten. Niet alleen kunnen bioflavonoïden het lichaam beschermen tegen oxidatieve schade en schade door vrije radicalen, ze kunnen ook de sterkte van de haarvaten vergroten, waardoor hun permeabiliteit wordt gereguleerd om scheuren te voorkomen en te beschermen tegen infectie. Dit helpt wonden te herstellen en ondersteunt een gezond immuunsysteem.

CITROX® wordt gemaakt met behulp van de bioflavonoïden in de pitten en pulp van bittere sinaasappels. Deze worden gedroogd en vermalen tot een fijn poeder. Dit wordt vervolgens gemengd met andere natuurlijke stoffen (organische zuren) om een ​​antimicrobieel, antioxidant en ontstekingsremmend middel te produceren.

Wat heeft CITROX® ons te bieden?

Experts van de Universiteit van Cardiff zijn van mening dat CITROX® tal van voordelen heeft als hoofdingrediënt in mondverzorgingsproducten, waaronder mondspoelingen. Onderzoek heeft aangetoond dat CITROX® effectief is tegen gevaarlijke ziekteverwekkers zoals MRSA, C. Difficile, Hepatitis A, Hepatitis B en Streptococcus. CITROX® in combinatie met chloorhexidine kan de mondholte beschermen tegen een groot aantal bacteriën waarvan bekend is dat ze mondaandoeningen veroorzaken, zoals cariës en parodontitis.

Als essentieel ingrediënt voor mondspoeling werkt CITROX® door bacteriële biofilm snel en efficiënt af te breken en een ​​snelwerkend resultaat te garanderen met langdurige, blijvende effecten. De kracht van CITROX® is evident, zelfs in aanwezigheid van organisch materiaal. Ook is het minder vatbaar voor bacteriële resistentie, zodat het het menselijk lichaam kan beschermen tegen herinfiltratie van bacteriën. Dit maakt CITROX® tot een krachtige stof die patiënten kan helpen om een goede mondhygiëne te behouden en complicaties met mondgezondheid te voorkomen.

Is CITROX® veilig?

Patiënten kunnen erop vertrouwen dat CITROX® volledig biologisch afbreekbaar, veilig in gebruik en milieuvriendelijk is. Omdat CITROX® alcoholvrij is en geen synthetische geur- of kleurstoffen bevat, verandert het de smaak van eten en drinken niet. Voor extra gemoedsrust is CITROX® GMO-vrij (Genetically Modified Organism) en bevat het geen petrochemische componenten, waardoor het een echt natuurlijk alternatief is voor traditionele mondspoelingsingrediënten.

Wanneer is Perio Plus geïndiceerd in de klinische praktijk?

Afhankelijk van de individuele behoeften van een patiënt, zijn Perio Plus+-producten ontwikkeld voor gebruik op korte of langere termijn om acute gebitsproblemen te helpen beheersen. Perio Plus+ kan worden gebruikt voor en na invasieve tandheelkundige ingrepen (bijv. tandextracties, tandheelkundige implantaatbehandeling of parodontale therapie) om het risico op infectie te voorkomen. Het is ideaal als tijdelijke aanvulling bij de behandeling van cariës, gingivitis, parodontitis en peri-implantaire ziekten – inclusief peri-implantaire mucositis en peri-implantitis.

Wanneer moet ik Perio Plus aanbevelen aan mijn patiënten? Is het een dagelijkse mondspoeling?

U kunt Perio Plus+ producten aanbevelen aan patiënten die extra profylaxeondersteuning nodig hebben in geval van ontsteking en infectie. Perio Plus+ kan patiënten helpen om gezonde tanden, tandvlees en mondslijmvlies te herstellen of te behouden. Voor patiënten die al een gezonde mond hebben, is mechanische verwijdering van biofilm zonder het gebruik van Perio Plus+ voldoende.

Waarom zou ik overwegen om over te stappen op Perio Plus producten?

Perio Plus+ producten beschermen de mondholte tegen ziektes, zonder in te leveren op sterkte of levensduur. Als aangenaam smakende, zeer effectieve oplossing tegen bacteriële tandplak, vermindert Perio Plus+ het risico op ee naantasting van de smaak, wat een hoge therapietrouw van de patiënt vereenvoudigt.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Perio Plus?

Perio Plus+ producten hebben CHX als belangrijk ingrediënt. CHX wordt traditioneel geassocieerd met negatieve bijwerkingen, zoals smaakaantasting en tandverkleuring. Doordat Perio Plus+ de voordelen van natuurlijke ingrediënten combineert met die van CHX, blijft de smaakbeleving intact. Tandverkleuring kan optreden. Om de allerbeste resultaten te garanderen, wordt aangeraden om te stoppen met roken en geen koffie, thee en rode wijn te drinken tijdens het gebruik van Perio Plus+ producten. Dit verkleint de kans op tandverkleuring.

Hoe kunnen patiënten het risico op verkleuring door CHX minimaliseren?

Tijdens de therapie moeten patiënten tabak en voedsel vermijden dat vlekken op natuurlijke tanden en tandheelkundige restauraties kan veroorzaken. Denk aan koffie, rode wijn, sappen, groene en zwarte thee, bessen, kersen, saffraan en curry. In combinatie met machinale reiniging kan dit de kans op verkleuring minimaliseren.

Welke patiënten kunnen beter geen Perio Plus gebruiken?

Zoals bij elke andere op CHX gebaseerde oplossing, dienen passende voorzorgsmaatregelen te worden genomen bij het gebruik van Perio Plus+ producten. Patiënten met bekende allergieën of een intolerantie voor een van de ingrediënten in Perio Plus+ producten dienen het gebruik ervan te vermijden.

Zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en kinderen onder de 12 jaar mogen geen Perio Plus+ gebruiken.

Bevat Perio Plus alcohol?

Als we het hebben over ‘alcohol’, verwijzen we meestal naar de stof die mensen af ​​en toe drinken, ook wel ethanol (C2H6O) genoemd. Perio Plus bevat geen ethanol. Echter, in de chemie verwijst ‘alcohol’ naar elke organische verbinding, waarin een hydroxylgroep (-OH) is gebonden aan een koolstofatoom. Zo bekeken bevat Perio Plus+ wel alcohol – fenoxyethanol (C8H10O2), maar alleen als conserveermiddel in zeer kleine hoeveelheden van minder dan 0,5%.

En: het fenoxyethanolgehalte van Perio Plus+ is zo laag, dat bewezen is dat het de ademanalyseapparatuur van de politie NIET activeert. Een geruststellend idee!

Beschermt Perio Plus tegen virussen?

Perio Plus+ Regenerate bevat cyclodextrine en Citrox, dat virussen kan inactiveren (huidige publicatie). Bovendien vormen PVP-VA en polylysine een beschermende laag over het mondslijmvlies om mechanische schade te voorkomen, waardoor het risico op infecties wordt verminderd.

De hoeveelheid cyclodextrine in Perio Plus+ Regenerate kan extra bescherming bieden tegen virussen, maar vervangt niet de basis beschermingsmaatregelen, zoals handen wassen, mondbescherming en oogbescherming. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste maatregelen op het gebied van hygiëne en infectiebeheersing.

Momenteel is Perio Plus+ Regenerate de enige Perio Plus+ mondspoeling die cyclodextrine bevat. Ontdek hier hoe cyclodextrine werkt.